Friday, November 20, 2009

kat mana ek nak cari KNO3( potassium nitrate)??

aku tinggal di Malaysia. jadi mane2 chemist yang tau kat mane boleh beli/ dapat kan KNO3(potassium nitrate) , NaNO3(sodium nitrate) atau ammonium nitrate ataupun baja berasaskan garam nitrate. aku tau , dalam ubat gigi sensodyne ade 5gram KNO3 per 100gram ubat gigi. tapi tu tak pure. jadi, ade cadangan??

109 comments:

  1. aku nk cri kno3 yg pure pnya

    ReplyDelete
  2. kat mana boleh beli kn03 atau potassium nitrate
    di kedah help2...........

    ReplyDelete
  3. yaya... kat mana nk cari potassium nitrate kat Kedah?? satu Jitra pusing x jumpa.. pls2 T_T

    ReplyDelete
  4. Kalau mau KNO3 fertilizer grade (98 - 99%) dlm small qty (1-2 kg max) kami boleh supply. Delivery tru courier. Harga RM25/kg (tak masuk shipping). Berminat hubungi infineum@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. sodium bisulfite (NaHSO3) ade x?

      Delete
    2. sodium bisulfite (NaHSO3) ade x?
      0133512400

      Delete
    3. bro ada jual lagi tak?
      KNO3/pure potassium nitrade.
      i nak 10KG.
      liveonstage@live.com.my
      +60165919666

      Delete
    4. ada ag arkk....... sy nk 1kg
      fafarah360@gmail.com

      Delete
    5. Ade lagi x stock??
      Sbb saye dari club ninjutsu memerlukan-nye utk membuat latihan smoke bombs.

      Delete
    6. same aku nk buat smoke bomb jugak

      Delete
    7. salam .. sy mencari potassium hydroxide.. boleh dapat ke? terima kasih.

      Delete
  5. Kami dah berjaya hantar kepada ramai 'KNO3 hunter'. So far tak ada yang gagal. Trading ni tak boleh terlalu terbuka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya nk 1 kg , boleh bagi nom fon x ?

      Delete
    2. salam boleh hantar kan sy...bagaiman saya mahu beli

      Delete
  6. saye tinggal kt wangsa maju so berape kos

    ReplyDelete
  7. boleh hantar cepat sebelum raya

    ReplyDelete
  8. for 1kg how much and later i will give my address

    ReplyDelete
  9. bro Infineum...barang mana??xsampe pown

    ReplyDelete
  10. I need 1kg of Potassium Nitrate (KNO3) as fast as possible before 20 November 2011. Thanks

    ReplyDelete
  11. susah nk cr potassium nitrate ni.....boleh order tak tok 1kg

    ReplyDelete
  12. aku nk beli sodium nitrate atau Sodium metabisulfite ada jual tak? kalo ada bagitahu kt sini atau email je. kenny24k@yahoo.com

    ReplyDelete
  13. bro. . .1kilo rm25...! cepat kayalah u ..
    1guni baru brapa....hehehe...kalau ini mcm wa pun mau jual lah....wa bg 1.5kilo rm25...minat email wa....kalau nak lg kau2 kena mod cikit je...comfirm kau punnya lah.....petla@mail.com..

    ReplyDelete
    Replies
    1. berapa harga kalau nak antar kl utk 25kg.

      Delete
    2. bro ada jual lagi tak KNO3/pure potassium nitrade?
      liveonstage@live.com.my
      +60165919666

      Delete
    3. bro ade jual lagi x? kno3 pure emel/fb: ryukyrazak@yahoo.com 01123336372 area selangor-kl

      Delete
  14. saya nak skrg bape sekilo hihihhi...

    ReplyDelete
  15. tolong email harga untuk hantar ke kl.semua urusan email je....

    wirastone@yahoo.co.uk

    ReplyDelete
  16. Saya nak sekilo. Tolong email butiran lanjut ke ibnuabdulaziz@yahoo.com.my

    tq.

    ReplyDelete
  17. Hi all,
    Salam!
    Please write to novice8@gmail.com should you need potassium nitrate aka. kno3. Thank you

    ReplyDelete
  18. buat dadah ke ?

    ReplyDelete
  19. bomb asap je ke?
    explosion x bley ke?

    ReplyDelete
  20. Please call me... I need one kilo 012 3836093

    ReplyDelete
  21. Aku pon nak.
    Aku nak brother infineum punya
    Btul2 pure.
    Haha...
    astoncolossus@gmail.com

    ReplyDelete
  22. sapa jual potassium nitrate ?
    aku pon nak sekilo.. please..
    really need..
    email me !!

    Nasir_baek20@yahoo.com

    ReplyDelete
  23. salam,sya nk bli KNO3. sapa jual email me:sdinlist@yahoo.com

    ReplyDelete
  24. hahaha..ko orng ne cuba la pakai sodium cloride harga dia murah cuma 7 ringgit je sekilo dan purity dia 99%.

    ReplyDelete
  25. mesti ko orng nk buat bom asap,sugar roket gan black powder kan hahaha..nk tiru video dlm youtube la tu.

    ReplyDelete
  26. klau ada sesiapa yg tau dimana nak beli red iron oxide tlong bagi tau saya.

    ReplyDelete
  27. potassium nitrate ngan sodium cloride sama ker? ataupn ada cara utk dptkn kno3 dr sodium cloride.. tlg ajarkn...

    ReplyDelete
  28. potassium nitrat sama gan sodium cloride sbb dia ada oxidizing agent.Klau sodium tu dicampur gan serbuk gula,tepung atau apa2 pun yg berkaitan gan serbuk iyanya boleh terbakar macam serbuk belerang.saya slalu buat roket gula pakai sodium cloride sbb nak cari potassium nitrat susah nak dapat.

    ReplyDelete
  29. tq hazriadha madlihat.... gud info.. mana saya bleh dapat sodium cloride tu?

    ReplyDelete
  30. sodium cloride tu serbuk racun rumpai tapi jangan risau nak guna sbb iya racun class rendah..lepas pakai basuh tangan.sodium cloride tu bleh dibeli kat kedai hardware atau pun kat kedai racun ckap kat tuan kedai tu nak serbuk sodium cloride.harga lebih kurang 7 ke 8 ringgit sekilo.

    ReplyDelete
  31. opps terlupa lagi satu..sodium cloride tu x boleh dimasak cam potassium nitrat..klau dibuat juga iyanya akan terbakar kat dalam periuk tu bila airnya kering.hanya boleh dibuat kering sahaja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nak buat bom asap bole ke gune sodium cloride ni??

      Delete
    2. sodium chloride tu garam yang kita selalu makan dong, mane boleh gantikan potassium nitrate -_- lainlah sodium chlorate, itu baru oxidising agent yang berkesan, tapi ape pun KNO3 lebih baik, senang nak handle

      Delete
    3. UsrEe cube lah kau campur gula dengan garam kat dapur tu, mane boleh buat bom asap -_- search kat google pun kau boleh tau yang sodium chloride tu table salt. mungkin Hazriadha ni salah eja kot, antara sodium chloride (NaCl) dengan sodium chlorate (NaClO3)

      Delete
    4. bnyk lg kegunaan lain bnda ni..taw wat bom jew korang ni..huhu.. tngok youtube lettew..btw, aku nk synthesize bnda ni jd nitroglycerin..nk buat kat kuari..

      Delete
  32. bleh tak kalau guna sodium cloride untuk precipitate gold?

    ReplyDelete
  33. need potassium nitrate email me ashrafalif96@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. sodium metabisulfite ada tak?

      Delete
  34. sapa jual potassium nitrate email sy. su_nio@yahoo.com

    ReplyDelete
  35. ammonium nitrate dgn potassium nitrate same ek..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. adik beradik nitrate ler, tapi ammonium nitrate kurang stabil ler

      Delete
  36. Replies
    1. macamane awak ko nak hanta kat aq???
      n nak segera..... post ke ape nee...??

      Delete
  37. saye ade ekaun baru...
    kalau ade maklimat email : car.meel@yahoo.co.uk

    ReplyDelete
  38. tepung sekilo mana nak dapat abang infeum ada tak?

    ReplyDelete
  39. i need ammonia nitrate and sodium bisulfate email me at dr_irfan71@yahoo.com

    ReplyDelete
  40. I need sodium bisulPhate.....ada jual kah? Boleh email bagi saya....im_khai88@hotmail.com

    ReplyDelete
  41. nak potassium nitrate.. secepatnya.. email : liyana.nur95@gmail.com,

    ReplyDelete
  42. Nk potassium nitrate sbelum rabu depan..tlg email nuruladam_82@yahoo.com. 0135981861

    ReplyDelete
  43. yahhh email aq...aq nak beli bnyakk...kno3..hehehemail aq.. nangku84@yahoo.com..

    ReplyDelete
  44. i nak kno3..bole u email rm and cost delivery asap..hedra3@yahoo.com

    ReplyDelete
  45. Lau antr area ipoh bpe kos nyier

    ReplyDelete
  46. pm detail fadeszfamily@gmail.com

    ReplyDelete
  47. nk jugak mbukhoriabdhamid@gmail.com

    ReplyDelete
  48. bro. i nak beli potassium nitrate, kalau ada, tolong bagi saya harga, saya nake beli. 0172121252

    ReplyDelete
  49. Bro saya nak beli 2 kilo aku tinggal kt kota bharu kelantan berapa harga cam mana nak bayar aku nak cepat ape ape call email aku on jee 24 jam sehari

    ReplyDelete
  50. Salam bro & sis!
    Anyone interested with kno3, sila email novice8@gmail.com

    For Serious buyers only! Tq!

    ReplyDelete
  51. bnyk lg kegunaan lain bnda ni..taw wat bom jew korang ni..huhu.. tngok youtube lettew..btw, aku nk synthesize bnda ni jd nitroglycerin..nk buat kat kuari..

    ReplyDelete
  52. kalau ada add saya kat fb and im sy Muhdafifi(beruang senget)

    ReplyDelete
  53. sye nk kno3 email sye jep4158@yahoo.com

    ReplyDelete
  54. nak sekilo...email saya saslures@gmail.com

    ReplyDelete
  55. skilo brapa klau pnghntran ke penang,,?nk skilo sblom raya,,,

    ReplyDelete
  56. emel saya di ammaradlina3@gmail.com
    faster pliss!!

    ReplyDelete
  57. i need KN03 Potassium Nitrate & KH2P04 Manopotassium Phosphate (1kg each) @ KL. dansonlwt@gmail.com

    ReplyDelete
  58. i need KN03 Potassium Nitrate 2 kg email izzadkahlid123@yahoo.com.my faster2 ready to buy

    ReplyDelete
  59. saya nak 1 kg kno3 dan sulfur,,0172742446

    ReplyDelete
  60. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  61. potassium perchlorate dan serbuk aluminium ada tak?manselangor2020@yahoo.com

    ReplyDelete
  62. brother infineum,,agak2 bila barang saya dapat di hantar ya?

    ReplyDelete
  63. saya ada stock potassium nitrate...
    sesiapa yg nak buat order boleh mesej saya...
    no tel 0174779217
    min order 1 kg...

    ReplyDelete
  64. Udah dibayar tapi tak ada respons inf

    ReplyDelete
  65. saya ada potassium nitrate / KNO3. harga RM15 per 1KG. COD (area sepang) or by post. sila email ke softbank09@gmail.com utk maklumat lanjut. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. website----> https://forum.lowyat.net/index.php?act=ST&f=215&t=3007933&st=0#entry64124285

      Delete
    2. sye bminat nak beli ni miscall sy 014 5385363-mikail

      Delete
  66. Salam all !

    Please write to novice8@gmail.com should you need potassium nitrate aka. kno3.

    Serious buyer only! Thank you !!

    ReplyDelete
  67. mane nk dapat baran ni kt tanah merah kelantan?

    ReplyDelete
  68. Bro aku dari selangor, dekat2 sekinchan-kuala selangor. Aku pon nk cri potassium nitrate. Tapi aku skrang dok kt kelang.
    Hp:0173734721

    ReplyDelete
  69. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  70. saya ada menjual kno3

    boleh email

    borongempire@gmail.com

    ReplyDelete
  71. berape kg kno3 mau?
    boleh cari disini
    www.facebook.com/potassiumnitratekno3

    ReplyDelete